Dapatkan Audio+
Imbas untuk muat turun aplikasi

Famili

Elak Mabuk Laut Guna 5 Tips Ini, Confirm Tak Muntah!

today16 June 2023

Background
elak mabuk laut


“Alamak, kejap lagi nak kena naik bot la pula, aku dahla mabuk laut! Ada tak cara nak elak mabuk laut ni?”

Memang terseksa jiwa dan raga setiap kali menaiki feri, bot atau apa-apa sahaja pengangkutan air kerana diri tidak tahan dari mengalami mabuk laut. Sepanjang perjalanan akan pening dan muntah-muntah menjadi kesihatan badan pun menjunam dan percutian pun tak seronok.

Jadi, peringatan untuk anda yang akan menggunakan pengangkutan air atau baru berjinak dalam dunia memancing, berikut merupakan tips elak mabuk laut supaya tak diketawakan oleh rakan-rakan!

Baca juga: Dilabel ‘Sakit Mental’, Rupanya Ada 5 Jenis Halusinasi Yang Mungkin Anda Pernah Alami!

TIPS ELAK MABUK LAUT, TAK MUNTAH DAH!

elak mabuk laut

Ramai orang takut nak naik bot pergi memancing/mencandat sebab takut mabuk. Geng offshore pun kadang ramai pilih naik heli daripada naik bot. Azab beb! Tapi tahukah anda, mengapa kita mabuk?

Mabuk laut ni jadi sebab bahagian dalam telinga kita yang kawal keseimbangan badan tak…

Klik untuk baca artikel penuh.

Sumber:

Written by: Anis Affandi


Previous post